TV Serier


Vignett Oppdrag Sognefjorden from Flash Studio on Vimeo.

Oppdrag Sognefjorden & oppdrag nord Norge

Seriene ble til da www.flashstudio.no  etter en tids samtaler fikk en avtale med NRK om å lage en TV serie om ekstremsportutøvere på tur med båten Fjord Visjon til kaptein Mads Bækkelund. Ingen visste så veldig mye hva de gikk til, men hele gjengen samlet seg på våren i Bergen før avreise. En av Tv seriens profiler basehopper/ wingsuit Jokke Sommer var ikke engang tiltenkt en rolle i serien, før en av de andre ble syke og måtte melde avbud. Og Mads Bækkelund skulle egentlig bare leie ut båten til en TV produksjon, men endte opp med å styre hele skuta og kjøre akebrett ned Lyngsalpene, hoppe ut fra broer etc.

NRK Oppdrag Sognefjorden & Oppdrag Nord Norge » Mads Bækkelund

700.000 nordmenn så den første episoden

Når oppdrag Sognefjorden for første gangen gikk på skjermen benket ca 700.000 nordmenn seg å så hele den første episoden og tilsammen rundt 1 million når reprisen inkluderes. Dette var før serien ble solgt til SVT, YLE og en del andre land. Det ble laget 7 episoder med regissør Thorstein Molle Haug.

Ingen blir stemt ut, ingen må i fengsel, ingen må sulte, og det var sikkert derfor Kronprins Haakon ville være med i oppfølgeren oppdrag nord Norge som ble lansert i 2014, med 8 nye episoder. Her seiler Jokke, jibber PC, kiter Kari Schibevaag, kulekjører Kari Traa, basehopper Atle Dal, frikjører Karsten Gefle, snowboarder Andreas Åmli, frikjører Pia Nic Gundersen sammen med et sultent produksjons team med regissør Edda Grjotheim, og «once again» Kaptein Mads Bækkelund.

NRK Oppdrag Sognefjorden & Oppdrag Nord Norge » Mads Bækkelund

Her hadde Mads håpet på en rolig tur men etter en frivillig / ufrivillig aketur ned Lyngsalpene på et akebrett fra Biltema til 49 kroner i 130 km/t var det gjort.

Utforske den norske naturen på nye måter

Oppdragene viser Norge fra en ltt coolere vinkel, og vi vet at det har inspirert mange ungdommer til å ta turen til fjells og utforske den norske naturen på nye måter. Og når svensker, finner, brasilianere og en del andre nasjoner sitter og ser på den samme serien gir det fet Norges reklame!

Ingen av deltagerne med unntak av produksjonsteamet fikk noen lønn under innspillingene som tok 2-3 mnd. og i alle bygder og byer var det frivillige som hjalp til med å preppe bakker, transport og litt . Vi har aldri vunnet noen priser, og vi har «sluppet» å delta i talkshows, men vi føler vi vant litt publikums gunst. Vi ser nå etter veien videre, og det kan være vi må være enda litt frekkere og gå enda litt dypere i naturopplevelsene. Har du forslag og ideer til vår kombinasjon av Top Gear og der ein ikkje trudde nok kunne bu, så skrik ut!

NRK Oppdrag Sognefjorden & Oppdrag Nord Norge » Mads Bækkelund

Se flere snutter her: www.flashstudio.no